Ohita päänavigointi

Helsingin temppeli - lisätietoja

Helsingin temppeli - lisätietoja

Temppelin johtokunta

Johtaja ja emäntä: Seppo ja Kirsti Syvänen
1. neuvonantaja ja apulainen: Seppo ja Outi Grönlund
2. neuvonantaja ja apulainen: Matti ja Marja-Leena Kuosmanen

Vuoden 2017 aukiolot

Temppelillä ei ole enää vastuuviikkoja. Se on avoinna kaikille temppelisuosituksen haltijoille myös kaikkina arkipyhinä paitsi juhannuksena ja jouluna

Temppeli EI ole auki seuraavina aikoina:

4. –8.4.      Temppeli huoltotauolla
11. –15.4.  Temppeli huoltotauolla
22.–24.6.   (suljettu)
19.–23.9.   Temppeli huoltotauolla
26.–30.9.   Temppeli huoltotauolla
23.12.        (suljettu)
26.12.        (suljettu)

Temppelin toimiston aukioloajat (2017):

su, ma        suljettu
ti,ke,to,pe   9.00-18.00
la                9.00-14.00

Temppelitoimitukset (2017):

Endaumentit (ryhmien varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe  10.00, 12.30, 15.30 ja 18.00
la               10.00 ja 12.30

Kasteet ja konfirmoinnit (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe   10.30 ja 16.00
la                10.30

Esitoimitukset (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe  endaumentin aikana
la               endaumentin aikana

Sinetöinnit (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe   12.30 ja 18.00
la                12.30

Toimituksiin ilmoittaudutaan asuntolan tai temppelin toimiston kautta. Endaumenttia varten ei muiden kuin ryhmien tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Temppelissä ei ole vaatteiden vuokrausmahdollisuutta. Temppeliintulijoiden tulee hankkia itselleen henkilökohtaiset temppelissä tarvittavat asusteet (ei koske kasteita ja esitoimituksia). Tarvittavia asusteita voi ostaa vierastalossa olevasta myymälästä.

Päivittäiset valmistautumiskokoukset pidetään klo 9:00 ja 14:15.

Istuntoihin tulevista ryhmistä (kuten nuorten kasteryhmät) tulee aina ilmoittaa etukäteen temppelin toimistoon ja sopia tarvittavista järjestelyistä. Sinetöinti-istunnot on varmistettava etukäteen. Mikäli halutaan pyytää nimetty sinetöijä istuntoa varten, tulee pyytäjän olla suoraan yhteydessä ko. sinetöijään. Sinetöijät ja heidän yhteystietonsa ovat saatavissa temppelin toimistosta.

Ohjeita temppeliin tulijoille

Toimitusvaraukset tehdään temppelin toimistoon, puh +358 (09) 849 3710, sähköpostitse helsi-off@ldschurch.org tai vierastaloon puh. +358(09)84937140.

Valkoisia sukulaistoimituskortteja voi tulostaa temppelitoimituksia varten FamilySearch-ohjelmasta kotona ja seurakunta- tai sukututkimuskeskuksessa valitsemalla ”Tulosta sukulaistoimituskortteja”.  Vaihtoehtoisesti valitsemalla FamilySearch -ohjelmasta ”Tulosta sukulaistoimituskortti”, ohjelma tuottaa PDF-muotoisen viivakooditulosteen, joka voidaan lähettää postitse temppelin toimistoon ennen temppeliin tulemista tai sähköpostina osoitteeseen helsi-off@ldschurch.org. Tämän tulosteen avulla temppelin toimisto tulostaa erivärisiä sukulaistoimituskortteja, jotka voi noutaa toimistosta. Tarvittaessa lähetysohjeita voi tiedustella temppelin toimistosta puhelinnumerosta (09) 849 3710. Jos lomakkeen tuo itse temppelin toimistoon, on varattava vähintään puoli tuntia aikaa lomakkeen käsittelyä varten.

Vierastalon varaukset (ma klo 12-19:30, ti-pe klo 9:00-16:30):
Puhelin:    +358 9 8493 7140
Sähköposti:    helsi-hos@ldschurch.org
Skype ID: Helsinki Finland Temple

Vierastalon vastaanotto aukeaa klo 12.00 maanantaina. Asuntolasta voi varata perhehuoneita tai vuodepaikkoja. Vuodepaikan hinta on 7 euroa yhdeltä vuorokaudelta ja perhehuoneen hinta on 42 euroa vuorokaudelta (huone 110 on kuitenkin 35euroa). Perhe, johon kuuluu isä ja/tai äiti ja lapsia voi yöpyä perhehuoneessa hintaan 35 euroa/yö. Lattialle laitettavia lisäpatjoja voi vuokrata kahdella eurolla vuorokaudelta. Näihin patjoihin on tuotava lakanat omasta takaa. Ilman lakanoita ei patjoilla saa yöpyä.

Ilmainen vauvansänky on saatavilla vaippaikäiselle, myös yksilöpaikan ostaneille.

Alle kaksitoistavuotiailla on oltava vierastalossa ja temppelin alueella oleskellessaan aikuisvalvoja näköetäisyydellä.

Vammaisavustajaa tarvitsevat voivat yöpyä perhehuoneessa 7 euroa/yö, avustaja samalla hinnalla.

Vierastaloon saavuttaessa on ilmoitettava osallistumisesta toimituksiin vierailun aikana. Yli 12-vuotiaista oikeutettuja yöpymään ovat ainoastaan ne, jotka osallistuvat vähintään yhteen toimitukseen päivittäin.

Matkustusohjeita:

Kun tulet temppeliin julkisilla kulkuvälineillä, katso ohjeita Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) sivustolta www.reittiopas.fi Ohjeet löytyvät sieltä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja osa venäjäksi.

Helsingin keskustasta, Rautatientorin vierestä Elielinaukiolta, tulee muutamia suoria bussiyhteyksiä temppeliin (esim. bussit 218, 235). Tarkemmat tiedot löydät reittioppaasta.
Useimmista busseista, junista ja raitiovaunuista ei voi ostaa kertalippua vaan se pitää hankkia etukäteen. Lippuja saa esim. R-kioskeista, lippuautomaateista ja verkkokaupasta. On myös mahdollista hankkia HSL:n mobiililippu.