Ohita päänavigointi

Jumalan rakkauden voima elämässäni

Jumalan rakkauden voima elämässäni

Presidentti Thomas S. Monson on sanonut: ”Jumalan rakkaus on teitä varten, tunsittepa te ansaitsevanne rakkautta tai ette. Se on yksinkertaisesti olemassa aina.” (Ks. Thomas S. Monson, ”Emme koskaan kulje yksin”, Liahona, marraskuu 2013, s. 124.) Me kaikki olemme Jumalan lapsia ja olemme oikeutettuja tuntemaan Hänen rakkauttaan. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia tapoja, joilla Jumala osoittaa rakkauttaan meitä kohtaan ja kuinka voimme tuntea tuon rakkauden voiman elämässämme.

Jeesuksen Kristuksen sovitus

Jeesuksen Kristuksen sovitus

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” (Joh 3:16).

Suurin rakkaudenosoitus meitä kohtaan on Jeesuksen Kristuksen tekemä sovitus. Eräs kirkon jäsen kertoo:

”Kun ajattelen Jumalan tuntemaa rakkautta meitä kohtaan, mietin Kristuksen sovitusta. Jumala on antanut Poikansa Jeesuksen Kristuksen, jotta me voimme tehdä parannuksen. Minulle suurin rakkaudenosoitus Jumalalta on se, että Hän antaa anteeksi virheeni ja syntini. Hän puhdistaa minut, jotta voin olla onnellinen ja palata takaisin Hänen luokseen jonain päivänä. Rakastan taivaallista Isääni ja haluan oppia kohtelemaan muita ihmisiä Kristuksen kaltaisella rakkaudella.”

Jumala rakastaa meitä jokaista huolimatta siitä, keitä olemme

Jumala rakastaa meitä jokaista huolimatta siitä, keitä olemme

Meidän ei tarvitse olla täydellisiä, jotta Jumala rakastaisi meitä. Itse asiassa meidän ei tarvitse olla lähelläkään täydellisyyttä. Jumalan rakkaus koskee meitä kaikkia, se on ehdotonta rakkautta, kuten presidentti Dieter F. Uchtdorf opetti puhuessaan sadasta lampaasta, joista yksi katosi. Vertauksen paimen jätti loput 99 ja meni etsimään yhtä kadonnutta. Presidentti Uchtdorf sanoi:

”Täytyykö lampaan osata käyttää monimutkaista sekstanttia laskeakseen sijaintinsa koordinaatit? Täytyykö sen osata käyttää GPS:ää määrittääkseen sijaintinsa? Täytyykö sillä olla asiantuntemusta luodakseen sovelluksen, jolla se voi kutsua apua? Tarvitseeko lammas jonkun sponsorin hyväksynnän ennen kuin hyvä paimen tulee pelastamaan?

Ei. Ei tietenkään! Lammas on jumalallisen pelastamisen arvoinen yksinkertaisesti siksi, että hyvä paimen rakastaa sitä.” (”Hän nostaa teidät hartioilleen ja kantaa teidät kotiin”, Liahona, huhtikuu 2016, s. 102.)

Älä siis epäröi, oletko Kristuksen sovituksen tai rakkauden arvoinen. Taivaan Isä ja Jeesus Kristus rakastavat aivan valtavasti sinua.

Eräs suomalainen kirkon jäsen kertoo seuraavasti Jumalan rakkaudesta omassa elämässään:

”Monta kertaa se on antanut rauhan ja luonut tunteen, että kaikki järjestyy. Joskus se on auttanut antamaan muille anteeksi ja rakastamaan heitä sellaisina kuin he ovat. Joskus se taas on ollut sitä, että vaikeuksien kautta olen saanut kasvaa ja kehittää luonnettani. Aina kun polvistun rukoilemaan, tunnen, että edes joku haluaa tietää, mitä olen toimittanut päivän aikana ja miltä juuri minusta tuntuu. Sitä luulen, että Jumalan rakkauden voima on minun elämässäni.”