Ohita päänavigointi

Pastaa al dente ja muita herkkuja – Oulun seurakunnan nuorten naisten kuulumisia

Pastaa al dente ja muita herkkuja – Oulun seurakunnan nuorten naisten kuulumisia

Oulun seurakunnan nuoret naiset ovat alkavana vuonna kirjaimellisesti varsin nuoria. Lähes  kaikki seurakunnan nuoret naiset kuuluvat silloin Mehiläisten tai Ruusutyttöjen luokkaan eli  ovat iältään 12–15-vuotiaita.
 
Nuorten Naisten toimintojen suhteen nuorekkuus tarkoittaa sitä, että seminaariin  osallistuvien määrä putoaa hetkellisesti. Toisaalta sunnuntain oppituokioissa voidaan  keskittyä nimenomaan Nuorten Naisten kahta nuorinta luokkaa parhaiten palveleviin teemoihin.
 
Viikkotoimintojen puolesta nuorekkuus on pelkästään hyvä asia – erityisesti nuorten naisten johtajille! Jo nyt nuoret naiset ovat saaneet johtajansa kokeilemaan muun muassa Pokémon Gota ja koristelemaan kakkuja mitä mielikuvituksellisimmin tavoin.
 
Yksi vuoden 2016 mieleenpainuneimmista viikkotoiminnoista järjestettiin toukokuussa, kun nuoret naiset ja heidän isänsä viettivät yhteistä kokkausiltaa. Toimintaa vietettiin erään nuoren naisen kotona, Lietsalmilla.
 
Toiminnassa tehtiin pasta carbonaraa. Perheen isä Mikko Lietsalmi oli tehnyt kyseistä ruokaa ennenkin, joten hän oli ohjeistamassa pastan tekoa kaikissa vaiheissa. Kuorittiin ja pilkottiin sipulia sekä kinkkua. Pastan kypsyessä Mikko Lietsalmi kertoi meille siitä, että pastan piti olla al dente, mikä tarkoittaa sitä, että pastaa ei keitetä aivan pehmeäksi vaan jätetään hieman hampain tunnettavaksi. Punasipuli, valkosipuli, grana padano -juusto, kinkku ja oliiviöljy yhdistettiin suuressa kattilassa pastan kanssa.
 
Pastan laiton ohessa valmistettiin herkullista leipää, jossa oli oliiveja ja sipulia päällä. Leivässä oli myös herkullinen oliiviöljyn maku. Mikko Lietsalmi sanoi, että oliiviöljy on hänellä käytössä lähes kaikessa, koska siinä on niin mahtava maku.
 
Pöydässä istuvien nuorten naisten ja isien lisäksi syömään liittyivät nuoret miehet, joilla oli oma toimintansa lähistöllä. Pöydässä juteltiin rennosti, naurettiin, kikatettiin, puhua poristiin ja vitsailtiin.
 
Muiden laittaessa pastaa Taru Lietsalmi leipoi mainion ja suussasulavan mustikkakakun. Sitä nautittiin jälkiruokana pastan ja leivän jälkeen. Toiminnan päätyttyä kaikki lähtivät omiin koteihinsa täysin vatsoin ja tyytyväisin mielin.