Pelastuksen työn jouduttaminen tekniikkaa käyttämällä

  Pelastuksen työn jouduttaminen tekniikkaa käyttämällä

  Vyöhykkeen johtohenkilön sanoma
   


  Vanhin Robert A. Dryden
  Vyöhykeseitsenkymmen
  DrydenRA_200x250.jpg


  Joitakin vuosia sitten eräs pappeusjohtaja kotivaarnassani esitti seuraavan ajatuksen:  ”Käytämme kaiken aikamme tutkijoiden etsimiseen, vaikka meidän pitäisi käyttää tekniikkaa auttaaksemme heitä tulemaan luoksemme.” Osaan nyt arvostaa hänen sanojaan, kun kuulen apostolien ja profeettojen kannustavan meitä käyttämään internetiä evankeliumista kertomiseen. Kesäkuussa 2013 presidentti Monson sanoi: ”Nyt on aika jäsenten ja lähetyssaarnaajien liittyä yhteen, – – [ja] tehdä työtä Herran viinitarhassa tuodaksemme sieluja Hänen luokseen. Hän on valmistanut meille keinot kertoa evankeliumista monin erilaisin tavoin, ja Hän auttaa meitä ponnisteluissamme, jos toimimme uskossa Hänen työnsä toteuttamiseksi.”  
      
  Huhtikuun 2014 yleiskonferenssissa vanhin Ridd Nuorten Miesten ylimmästä johtokunnasta kannusti meitä käyttämään teknisiä välineitä. Hän sanoi: ”Tekniikan jumalallinen tarkoitus on jouduttaa pelastuksen työtä. – – Herra odottaa teidän käyttävän näitä suurenmoisia välineitä niin, että kohotatte Hänen työnsä seuraavalle tasolle, viette evankeliumia eteenpäin tavoilla, joita minun sukupolveni ei osaa kuvitellakaan. Siinä missä aiemmat sukupolvet vaikuttivat naapureihinsa ja kotikaupunkiinsa, teillä on voima internetiä ja sosiaalista mediaa käyttäen yltää yli rajojen ja vaikuttaa koko maailmaan.”   Kaikkialla Euroopassa näemme jäsenten käyttävän tekniikkaa avuksi työn jouduttamisessa. Esimerkiksi Canterburyn vaarnan korkea neuvosto Englannissa lähetti kirkon videon ”Hänen ansiostaan” 180:lle kirkkoon kuulumattomalle ystävälle ja kehotti heitä lähettämään videon edelleen muille. 

  Naomi Sveitsissä käytti sosiaalista mediaa lähettääkseen henkilökohtaisen kutsun kirkkoon kuulumattomille ystävilleen ja sukulaisilleen osallistua hänen lähetystyöhön läksiäisiinsä. Hänen kutsumistaan ihmisistä 80 osallistui kokoukseen ja 40 heistä tuli kirkkoon ensimmäistä kertaa! 

  Monet jäsenet käyttävät sosiaalista mediaa myös kutsuakseen kirkkoon kuulumattomia ystäviään ja sukulaisiaan luontevalla ja rakastavalla tavalla lähetyssaarnaajien lähtö- ja kotiinpaluukokouksiin, kastetilaisuuksiin, seurakunnan juhliin, vauvan siunaamistilaisuuksiin, yleiskonferensseihin ja muihin kirkon tapahtumiin. 

  Nämä esimerkit ovat vasta alkua. Joka ainoa pyrkimys, johon ryhdymme julistaaksemme evankeliumia, vahvistaa todistusta ja lujittaa kirkkoa. Mitä sinä voit tehdä tänään osallistuaksesi evankeliumista kertomiseen verkossa? Se on helpompaa ja paljon nautittavampaa kuin saatat ajatella. Tässä on muutamia ideoita. 

  Voit ”tykätä” ja seurata Facebookissa, Twitterissä, Google+:ssa ja YouTubessa useita kirkon virallisia sivustoja, kuten kirkon Facebook-sivu, Mormon Channel, Mormon.org, Mormon Messages, LDS Youth jne. 

   Jaa sosiaalisessa mediassa yhdeltä näistä virallisista kirkon sivustoista peräisin oleva lainaus, kuva tai video, joka kosketti sydäntäsi, ja kerro lyhyesti, miksi se kosketti sinua. Kaikissa yhteydenotoissasi verkossa ole rehellinen ja ole oma itsesi.  Vanhin Ballard onkin sanonut: ”Uusien teknisten välineiden avulla voitte edistää Herran työtä liittymällä käynnissä olevaan keskusteluun kirkosta.”

  Mene sivustolle mormon.org ja luo oma profiilisivusi osoitteessa http://www.mormon.org/create ja jaa se sitten ystävillesi, lisää se sähköpostiviestin allekirjoitukseesi, julkaise se sosiaalisessa mediassa jne. 

  Kun valmistaudumme kutsumisen kuukauteen joulukuussa, pane merkille, ketkä kirkkoon kuulumattomista ystävistäsi ovat ”tykänneet” ja kommentoineet myönteisesti, kun olet julkaissut sosiaalisessa mediassa jotakin hengellistä tai perheeseen liittyvää. Rukoile, jotta tietäisit, ketkä näistä ystävistä voisit kutsua tulemaan kanssasi kirkkoon. 

  Voit löytää monia muita ideoita sivustolta lds.org kirjoittamalla hakukenttään ”sharing the gospel online”. Pyydä apua nuorilta tai nuorilta naimattomilta aikuisilta seurakunnassasi, jos tarvitset apua näiden ideoiden toteuttamisessa. 

  Evankeliumi ja tieto Vapahtajastamme tuo suurta rauhaa ja iloa niiden elämään, jotka ottavat sen vastaan. Siksi se on asia, joka pitäisi jakaa koko maailman kanssa. 

  Sisar Dryden ja minä aloitimme äskettäin evankeliumiaiheisen keskustelun erään hienon miehen kanssa. Se, ettei hän ollut koskaan kuullut yhtään niistä nimistä, joilla kirkko tunnetaan, sai meidät vakaviksi. Tekniikka on todellakin väline, jota meidän täytyy käyttää tehokkaammin ollaksemme kuuliaisia Herran käskylle tuoda Hänen kirkkonsa ”pois hämärästä ja pois pimeydestä”.  Jumala siunatkoon meitä, kun käytämme sydäntämme ja käsiämme Hänen evankeliumistaan kertomiseen.