Ohita päänavigointi

Suomen lähetyskentälle ensimmäinen suomalainen lähetysjohtaja

Suomen lähetyskentälle ensimmäinen suomalainen lähetysjohtaja

Ilkka Aura, 54, ja Paula Aura (os. Tapola), 52, on kutsuttu johtamaan Suomen lähetyskenttää ja palvelemaan lähetysjohtajapariskuntana heinäkuusta alkaen.

Ilkka Aura, 54, ja Paula Aura (os. Tapola), 52, on kutsuttu johtamaan Suomen lähetyskenttää ja palvelemaan lähetysjohtajapariskuntana heinäkuusta alkaen.

Aurat hyväksyivät kutsun palvella lähetysjohtajapariskuntana tietämättä etukäteen, mille lähetyskentälle heidät lähetetään. ”Kun avasimme kutsukirjeen ja siellä luki Suomi, päällimmäinen tunne oli syvä kiitollisuus”, veli Aura kuvailee.

”Tämä kutsu on meille erityinen etuoikeus. Odotan malttamattomana, mitä kaikkea tulevat kolme vuotta meille opettavatkaan”, sisar Aura kertoo.

Aurat pakkaavat entisen elämänsä ja omat tavaransa ja siirtyvät kesällä johtamaan Suomessa palvelevia lähetyssaarnajia ja jäseniä. He ovat ensimmäinen suomalainen lähetysjohtajapariskunta.

Veli ja sisar Aura ovat molemmat asuneet ja opiskelleet Yhdysvalloissa. ”Suurin osa lähetyssaarnaajista tulee Suomeen juuri Yhdysvalloista. Meillä on tuntemusta siitä kulttuuritaustasta, josta he tulevat, ja etenkin siitä kulttuurista, johon he saapuvat. Tästä on varmasti apua tehtävässämme”, sisar Aura kertoo.

Kielitaito ja kulttuurituntemus eivät ole pariskunnan ainoita vahvuuksia. Veli Auran johtamiskokemus liike-elämästä ja sisar Auran osaaminen terveydenhuollon alalla sekä heidän palvelemisensa lukuisissa kirkon tehtävissä on antanut hyvät valmiudet myös työhön lähetyssaarnajien parissa.

”Kenet Herra kutsuu, Herra pätevöittää. Sen olen oppinut omakohtaisesti palvellessani kirkossa. Minulla on halu palvella ja oppia lisää ja Herra hoitaa loput”, sisar Aura sanoo. Veli Aura palvelee parhaillaan Helsingin vaarnan johtokunnassa.

Veli ja sisar Aura odottavat innolla myös kahdenkeskisiä kohtaamisia jäsenten kanssa. He molemmat ovat palvelleet Suomessa kokoaikaisina lähetyssaarnajina. Lähetysjohtajan vastuulla on paitsi 124 lähetyssaarnajaa myös 10 lähetysseurakuntaa.

”Tärkein tehtävämme on auttaa suomalaisia muodostamaan henkilökohtainen suhde Vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen. Henkilökohtaisen suhteen rakentamisen aloitamme tietenkin itsestämme”, tuleva lähetysjohtaja kiteyttää. ”Paras tapa tukea lähetystyötä on lujittaa rakkauttamme lähimmäisiämme ja Herraamme kohtaan. Se johtaa aina iloon meidän ja lähimmäistemme elämässä.”

Sisar Aura toimii lähetysjohtajan tärkeänä työparina: ”Minulle tämän työn keskiössä on jokaisen ihmisen kohtaaminen aidosti käyttäen rakkauden kieltä, Pyhän Hengen kieltä ja toki myös omaa äidinkieltä.”

”Toiveeni olisi, että jokainen ihminen, jonka lähetyssaarnajat kohtaavat, voisi poimia heidän opetuksistaan itselleen edes yhden asian” – oli se yksi asia vaikka vain perheilta tai terveemmät elämäntavat.

”Nöyrin toiveeni on, että me kaikki voisimme oppia enemmän Herramme Jeesuksen Kristuksen elämästä ja esimerkistä ja kohtelisimme toisiamme ystävällisemmin, kärsivällisemmin ja rakastavaisemmin”, veli Aura kertoo.

Sister & Brother Aura small2.jpg
  • Ilkka Aura tulee olemaan Suomen 22. lähetysjohtaja ja samalla ensimmäinen suomalainen lähetysjohtaja.
  • Vuonna 1947 aloittanut Henry A. Matis oli Suomen ensimmäinen lähetysjohtaja.
  • Lähestysjohtajat palvelevat kolme vuotta kerrallaan.
  • Suomessa on tällä hetkellä 124 kokoaikaista lähetyssaarnaajaa, joista kolmasosa on naisia.
  • Suomessa on 30 seurakuntaa, joista 10 pohjoisinta lähetysseurakuntaa ovat lähetysjohtajan vastuulla. Muut seurakunnat kuuluvat Helsingin ja Tampereen vaarnoihin.