My?hempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko

Tilaa ilmaista kirkkoa koskevaa materiaalia

Video kirkon perusopeista

JEESUS KRISTUS

Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Jeesus Kristus loi maailman Isän Jumalan johdolla (Joh. 1:10; Hepr. 1:2). Hän on koko ihmiskunnan Vapahtaja.

Eläessään maan päällä noin 2 000 vuotta sitten Jeesus oli täydellinen kaikessa. Hän opetti sanoin ja teoin, kuinka ihmisten pitäisi elää ja että heidän tuli rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiään. Hän perusti kirkon (Ef. 4:11–14) ja antoi uskonnolle syvemmän merkityksen, joka tunnetaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumina.

Elämänsä lopulla Jeesus täytti ihmiskunnan sovituksen kärsimällä Getsemanen puutarhassa ja antamalla henkensä ristillä. Sovituksensa kautta Hän pelasti synneistä jokaisen, joka seuraa Häntä (1. Piet. 2:21). Sovituksen ansiosta ihmiset saavat syntinsä anteeksi, jos he tekevät vilpittömän parannuksen (Mormonin kirja, Moosia 26:30).

Ylösnousemuksellaan Jeesus Kristus pelasti meidät kuolemalta. Koska Hän voitti kuoleman, kaikki ihmiset saavat ylösnousemuksen lahjan (Ap. t. 24:15; 1. Kor. 15:22). Tämän maanpäällisen elämän jälkeen Jeesus Kristus on tuomarimme. (Ap. t. 17:31; Joh. 5:21; Ap. t. 10:42).

 

Lisää aiheesta "Jesus Kristus"