Ohita päänavigointi

Uuteen vuoteen uskoen Kristukseen

Uuteen vuoteen uskoen Kristukseen

Vyöhykkeen johtokunnan sanoma


Vanhin Axel Leimer
LEIMER-Axel_180x225.jpg

Elämme suuren levottomuuden aikoja.  Päivittäiset uutiset ja omat henkilökohtaiset haasteemme voisivat saada rohkeutemme pettämään ja saada pelon valtaamaan meidät.  Mutta profeetat ovat opettaneet, että usko karkottaa pelon ja tuo toivon kirkkauden. Pyhissä kirjoituksissa määritellään, että usko on luottamusta Jeesukseen Kristukseen. Me luotamme siihen, että Hän on Jumalan Poika ja että sovituksen kautta Hänellä on voima pelastaa meidät.

Usko Herraan Jeesukseen Kristukseen on evankeliumin ensimmäinen periaate. Se antaa meille voiman

 • olla Jumalan mielen mukaisia
 • saada Häneltä apua ja ohjausta
 • vastaanottaa vastauksia rukouksiin ja saada ilmoitusta totuudesta
 • antaa sydämemme muuttua
 • tehdä parannuksen ja ottaa kasteen
 • saada anteeksiannon
 • nähdä suuria ihmeitä
 • vastaanottaa voimaa
 • tulla parannetuiksi
 • tulla pelastetuiksi
 • katsoa Jumalaan ja elää
 • pitää kiinni kaikesta hyvästä
 • auttaa vanhempia opettamaan lapsiaan ja
 • kestää loppuun asti.

Usko on suuri myönteinen voima, joka voi kohottaa meidät huolten pilvien yläpuolelle ja auttaa meitä tulemaan eheiksi Kristuksessa.  Mahdollisuus uskomiseen ei rajoitu niihin, jotka jo ovat vahvoja, eikä se ole riippuvainen ulkoisesta tunnustuksesta tai henkilön asemasta.  Sen sijaan se on kaikkien niiden ulottuvilla, jotka päättävät seurata Kristusta ja Hänen yksinkertaista oppiaan: tehdä parannuksen ja ottaa kasteen.  Kun olemme päättäneet ottaa vastaan evankeliumin ja toimia sen opin mukaisesti, niin heikoimmatkin meistä tehdään vahvoiksi.  ”Usko Jeesukseen Kristukseen on taivaan antama lahja, joka suodaan, kun päätämme uskoa ja kun tavoittelemme sitä ja pidämme siitä kiinni.”  ”Kun me päätämme seurata Kristusta uskossa emmekä valitse toista tietä pelosta, meitä siunataan seurauksella, joka on päätöksemme mukainen.”

Jos tänä uutena vuotena päätät uudistaa uskoasi, voit ottaa muutamia yksinkertaisia askelia.  Ensiksi, opi tuntemaan Vapahtaja ja rakastamaan Häntä. Voit aloittaa kuulemalla tai lukemalla Hänen sanaansa.  Päätä, ettet jätä väliin kirkon kokouksiin osallistumista tai pyhien kirjoitusten lukemista, varsinkaan Mormonin kirjan osalta.  Lue Mormonin kirjaa tarkoituksenasi oppia tuntemaan Vapahtaja paremmin.  Voisit alleviivata kaikki viittaukset, jotka liittyvät Hänen ominaisuuksiinsa ja opetuksiinsa.  Toiseksi, kun uskosi kasvaa, päätä elää Hänen opetustensa mukaisesti.  ”Kun meillä on uskoa Kristukseen, me hyväksymme Hänen sovituksensa ja opetuksensa ja sovellamme niitä käytäntöön. Me luotamme Häneen ja siihen, mitä Hän sanoo. – – Me uskomme Kristukseen ja me uskomme, että Hän haluaa meidän pitävän kaikki Hänen käskynsä. Me haluamme osoittaa uskomme olemalla kuuliaisia Hänelle.”

Kun opimme tuntemaan Hänet, meillä on entistä suurempi halu pitää Hänen käskynsä.  Vapahtaja on opettanut yksinkertaisesti: ”Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni.”  Tämä opetus on yhtä voimallinen kuin se on yksinkertainenkin.  Meidän tulee pitää käskyt, ei pelosta vaan rakkauden innoittamina.  Herra kutsuu meitä pitämään Hänen käskynsä ja arvostamaan Hänen lakejaan kuin silmäterää ja kirjoittamaan ne sydämemme tauluun.  Puhuessaan ennakolta myöhempien aikojen uudesta liitosta Herra sanoi: ”Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.”

Kun maailma jatkaa muuttumista ja ihmisten sydämet pettävät heidät, usko Jeesukseen Kristukseen antaa voimaa ja rauhaa.  Kristus tarjoutuu keventämään meidän kuormamme.  Me heikoistakin heikoimmat, tarttukaamme tähän voiman lähteeseen ja kohdatkaamme uusi vuosi entistä suuremman uskon avulla ja tuntien entistä suurempaa luottamusta omaan pelastumiseemme.