Ohita päänavigointi

Yleiskonferenssi yhdistää – yleinen naisten kokous

Yleiskonferenssi yhdistää – yleinen naisten kokous

Puolivuosittain ympäri maailmaa katsojia keräävä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon yleiskonferenssi yhdistää niin maailmalla kuin kirkon keskuspaikassakin. Päätin lähteä Salt Lake Cityyn katsomaan ja kuuntelemaan konferenssia omin silmin. Halusin selvittää, millaista olisi kuulla ja tuntea puheita ja niiden sanomaa paikan päällä ja halusin kokea pyhien ykseyttä kirkon keskuspaikassa.

Konferenssikeskus sijaitsee temppeliaukion vieressä kulkevan kadun toisella puolella lähellä suurenmoista ja historiallista Suolajärven temppeliä. Sain kuulla, että ulkomaalaisena saisin lipun näyttämällä passia, ja päätin koettaa onneani. Yksi toiveeni oli päästä seuraamaan yleistä naisten kokousta, joka järjestetään lauantai-iltana viikkoa ennen kaikille tarkoitettuja kokouksia. Naisten kokouksen lisäksi sain liput molemmille varsinaisille konferenssipäiville ja lähdin hymyillen lippuluukulta.

Lauantai-iltana konferenssikeskuksen liepeiltä alkoi kuulua naisten ja tyttöjen ääniä, naurua ja puheensorinaa, joka kantautui kauniisti valaistun ja suunnitellun konferenssikeskuksen ympäristöön, kun pitkät jonot sisaria kirkkaine hameineen, puseroineen ja koristeineen erottuivat rakennuksen harmaita kiviseiniä vasten. Tunnelma jatkui sisään mentäessä ja korkeana avautuvan konferenssikeskuksen sisällä. Olo oli kuin mehiläiskuningatarten pesään tupsahtaneella.

Naisten kokous itsessään oli erityinen kokemus, sillä sisarten yhteyttä on vaikea kuvailla. Se on yhteenkuuluvuutta, yhteisen asian puolesta iloitsemista, sitoutunutta ja päättäväistä  taistelua. Se on ymmärtämistä ilman sanoja. Täällä voimakkaan hengellisyyden ja Pyhän Hengen täyttämän konferenssikeskuksen tunnelmassa voi Vapahtajan opin tuntea laskeutuvan sieluun kuin kaste taivaasta (ks. OL 121:45) ja vahvistavan ja opastavan jokaista sisarta. Vaikka olinkin paikan päällä, tiedän, että se oppi laskeutuu jokaisen kuulijan sydämeen kaikkialla, kun hän kuuntelee Herran profeettoja, opettajia ja on yhtä pyhien kanssa. Sellainen ykseys tulee uskosta ja rakkaudesta Vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen.